Naše recepty
Mraky - řezy
4 vejce
200g cukr krupice
100ml oleje
200g hladké mouky
1 kypřící prášek
2 zakysané smetany
1l mléka
2 pudinky
1 vanilkový cukr
2 skořicový cukr
Rozšleháme vejce s cukrem, přidáme olej, mouku a kypřící prášek do pečiva.
Promícháme a nalijeme na plech. Ze dvou pudinků a mléka uvaříme pudink, který nalijeme na směs a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů C na 20 minut.
Na horkou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem. Nakonec posypeme skořicovým cukrem.
Tento recept pro vás připravili žáci PrŠ I.C
Pizza-šneci
Slané pečivo z listového těsta
- Listové těsto
-
Kečup
-
Oregano-pizza koření
-
Sýr, (šunka)
-
Sůl
Listové těsto rozválíme - potřeme kečupem. Nasypeme koření (oregano-koření na pizzu). Salám a sýr položíme po celé ploše rozváleného těsta.
Zamotáme do ruličky a nakrájíme na 1cm tlusté kolečka.
Pokládáme na plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Můžeme posypat kořením na pizzu a oreganem.
Pečeme v předehřáté troubě do zlatova zhruba 20 minut na
180 stupňů Celsia.
Před pečením potřeme vajíčkem.
Tento recept pro vás připravili žáci PrŠ I.C
Jablkový perník
Zákusek nejen ke kávě
Perník
300 g jablek nahrubo nastrouhaných
200 g cukru
300 g polohrubé mouky
80 g tuku (nejlépe olej)
2 celá vejce
2 lžíce kakaa
1 prášek do perníku
1 vanilkový cukr
(skořicový cukr, ořechy...)
200 ml mléka
Tato dávka je na malý pekáč.
Upéct.
Čokoládová poleva, posypat ořechy.
Čokoládová poleva
70 g másla
3 lžíce cukru - pudru
2 lžíce kakaa
1 celé vejce
Ušlehat ve vodní lázni.
Nejlépe namazat na vlahý perník.
V lednici nechat ztuhnout
Tento recept pro vás připravili žáci VII.E
Nepečený dort s ovocem
200 - 300 g piškotů
_________________________
1 vanilkový pudink
1/2 l mléka
1 vanilkový cukr
1 polotučný nebo tučný tvaroh ve vaničce
3 lžíce práškového cukru
_________________________________
ovoce dle chuti - čerstvé nebo kompotované - možno i kombinovat
(my jsme použili kompotované broskve a jahody)
1 pudink (vanilkový nebo ovocný podle použitého ovoce)
_______________________________________
1/2 l ovocné šťávy ( z kompotu, z ovocného sirupu nebo voda ochucená citronem a cukrem)
Vanilkový pudink s van. cukrem zavaříme do mléka. Z dobře vychlazeného pudinku, práškového cukru a tvarohu vyšleháme krém.
Do dortové formy naklademe vrstvu piškotů, překryjeme vrstvou krému a ještě jednou vrstvou piškotů.
Na takto připravený korpus klademe ovoce. Zalijeme teplým ppudinkem zavařeným do ovocné šťávy.
Necháme v chladu rozležet 12 hodin.
Dozdobit můžeme šlehačkou a ovocem.
Tento recept pro vás připravili žáci VII.E